donderdag 6 maart 2008

Vaarwel Mike, Welkom Barack

Tot vandaag hadden we links op onze blog dit staan:
MikeHuckabee.com - I Like Mike!
om onze steun voor Mike Huckabee in de presidentsverkiezingen duidelijk te maken. Mike is een evangelische priester annex Republikeinse ex-gouverneur van Arkansas, met conservatieve standpunten over de oorlog, abortus, creationisme, homohuwelijk en meer van die dingen. We waren het misschien niet altijd met hem eens (nooit, eigenlijk) maar hij leek ons wel een toffe kerel.

Jammer genoeg behaalde John McCain gisteren goede resultaten in de primaries, en is hij nu zeker van de Republikeinse nominatie. Mike moest dus wel opgeven, want zelfs een mirakel kan hem nu de nominatie niet meer bezorgen.

Omdat we John McCain niet kunnen luchten, hebben we beslist om van kant te veranderen en ons nu te engageren voor een Democraat. We kozen voor Barack Obama, vooral omdat we hem live aan het werk hebben gezien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Vreemde keuze en misschien ook wel vreemde onderliggende reden, maar een keuze niettemin. Hoe zit het eigenlijk met de mogelijke nieuwe primary in bijvoorbeeld Florida? Momentum of geen momentum, as I said before, Hillary rules.

Filip

laurens zei

Florida en Michigan is een lang verhaal. Omdat ze hun primaries te vroeg hielden, werden al hun delegates afgenomen en hebben ze dus niks te zeggen over de nominatie.

Maar zodra Hillary daar won, vond ze het opeens superbelangrijk dat de stem van Florida en Michigan zou worden gehoord. Eerst door de primaries toch geldig te verklaren (ook al was er geen campagne en stond Obama in Michigan niet op de stembiljetten), en nu door om nieuwe verkiezingen te vragen.

Het zou perfect binnen de regels zijn als er nieuwe primaries zouden komen, en het lijkt niet onwaarschijnlijk als er genoeg geld wordt gevonden.

In elk geval, Obama heeft ondertussen zo'n voorsprong in delegates opgebouwd dat hij al zo goed als zeker is van de nominatie. Maar dat is voor een volgende post (volgende dinsdag bijvoorbeeld).