vrijdag 28 september 2007

Barack Obama

Barack Obama, een van de belangrijkste kandidaten voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar, kwam deze namiddag naar Washington Square Park voor een grote toespraak. Wij mogen hier natuurlijk niet stemmen, maar dat hield ons niet tegen om toch naar Obama te gaan luisteren.

De kans is namelijk reëel dat Obama over een dik jaar de nieuwe president van de VS wordt. Dat zien wij trouwens zeker zitten. Niet alleen zou Obama de eerste zwarte president worden, hij heeft ook enorm veel charisma én was al vanaf het begin tegen de oorlog in Irak, toen heel Amerika nog achter George Bush stond.

Ondertussen zijn de Amerikanen, en zeker de New Yorkers, helemaal van mening veranderd en willen ze hun troepen zo snel mogelijk naar huis sturen. Obama scoorde dan ook nergens meer applaus dan toen hij beloofde om de oorlog te beëindigen. Maar hij had nog veel meer te vertellen, onder andere over buitenlandse zaken, gezondheidszorg en onderwijs (de speech op YouTube in 3 delen).

Er zaten vooral voor niet-Amerikanen een paar saaie stukken in de speech, maar de reputatie van Obama als schitterende spreker is zeker verdiend. Wij stonden heel ver van het podium -- op de foto is Obama het kleine witte puntje -- en nog was iedereen rondom ons superenthousiast. Achteraf lazen we dat er ongeveer 24,000 toeschouwers waren; het zou ons verbazen als die niet allemaal voor Obama zullen stemmen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey!

Helaas konden we geen e-mail adres op je blog vinden, vandaar dat we zo vrij zijn geweest om gebruik te maken van het reactiesysteem op je site. Onze excuses daarvoor.

Momenteel zijn we bezig met het adverteren van een video campagne voor Discovery Channel. Om die reden zijn we zeer geïnteresseerd in het kopen van een stukje advertentieruimte op jouw blog!

Het gaat om een coole video om het nieuwe seizoen van Ultimate Survival te promoten, het programma dat vanaf 10 oktober aanstaande van start zal gaan in Nederland.

Het is erg simpel om deze video op jouw blog te plaatsen en… daarvoor geld te ontvangen! Wij geven jou een standaard video om te plaatsen op jouw site en voor elke keer dat de video bekeken wordt verdien je $ 0,05. De campagne is reeds van start gegaan en de video is te downloaden via de volgende link:

http://console.unrulymedia.com/publisher/video/signup?xname=private

(Eerst dien je jezelf te registeren bij ons Wildfire Network – dit is gratis)

Geef een ons gil als je nog vragen hebt. We zouden je graag aan boord hebben voor het verspreiden van deze campagne.

Vriendelijke groeten,

Yvonne Smeets
Email: Yvonne@unrulymedia.com