maandag 3 maart 2008

New York Knicks

In de grote drie sporten (baseball, football en basketbal) spelen zes ploegen in New York. De slechtste daarvan is zonder twijfel de New York Knicks, die al bijna tien jaar de onderste regionen van de basketbalklassementen domineren. Vandaag gingen we naar Madison Square Garden om ze thuis te zien verliezen tegen de New Orleans Hornets.

Een basketbalwedstrijd duurt exact 48 minuten, maar we zaten er meer dan twee uur. Het spel werd namelijk voortdurend onderbroken, met verschillende entertainende shows terwijl de spelers rustten. Natuurlijk waren er cheerleaders, maar ook een talentenjacht voor zingende kinderen en een danswedstrijd. Twee gelukkige toeschouwers wonnen ook vliegtuigtickets door een paar driepunters te scoren. En naar aloude traditie werd aan het begin van de match het volkslied gezongen door een celebrity, in dit geval Gloria Reuben van ER.

Zoals gezegd verloren de Knicks dus opnieuw. Ze staan laatste in hun divisie en vele fans nemen dat niet zo goed op. Er was soms boegeroep bij slechte wissels, en we hoorden verschillende mensen roepen om het ontslag van trainer Isaiah Thomas. Voor ons hoeft dat niet meteen; we genoten enorm van het volledige spektakel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Laurens,

Misschien er wel bij vermelden dat het stadium voor 2/3 gevuld was, naar mijn schatting dan een 12.000 personen voor een doordeweekse match... Daar zouden veel eersteklas voetbalploegen bij ons al heeeel tevreden mee zijn.

Gr,
Peter