zaterdag 22 maart 2008

Benjamin Franklin

Philadelphia is een van de belangrijkste steden in de Amerikaanse geschiedenis, en het ligt op amper anderhalf uur rijden van New York, dus we beslisten om er eens een weekendje naartoe te gaan.

De belangrijkste inwoner van Philly was Benjamin Franklin, de oudste van de Founding Fathers van Amerika en een echte all-rounder. Hij was een succesvol zakenman -- op zijn 42 kon hij al gaan rentenieren -- en ook een topuitvinder, van onder andere de glasharmonica en de bliksemafleider. Bovendien ontdekte hij de statische elektriciteit en schreef hij verschillende boeken. Alsof dat nog niet genoeg was, was Franklin bovenal een groot politicus: hij diende als diplomaat, bepleitte de Amerikaanse zaak in Londen, en hielp bij het opstellen van de onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet.

Veel verwezenlijkingen, en de naam Ben Franklin duikt dan ook overal op in Philadelphia. Zoals bijvoorbeeld in de naam van deze diner, waarvan het uithangbord is versierd met een tekening van Ben Franklin als kok.

Geen opmerkingen: