zaterdag 24 november 2007

Harvard University

Vandaag bezochten we Cambridge, een voorstad van Boston aan de overzijde van de Charles River. Hoewel het zeer koud was -- toen we deze ochtend vertrokken was het min 4 graden -- was het, dankzij een stralende zon en prachtige herfstkleuren, een bijzonder mooie wandeling.

Cambridge staat vooral bekend als universiteitsstad: zowel Harvard als MIT zijn hier gevestigd. Een bezoekje aan de campus van Harvard kon dan ook niet ontbreken. En het moet gezegd, het is een uitzonderlijk mooie campus met talloze statige gebouwen omgeven door prachtige natuur. Harvard werd reeds gesticht in 1636, en is daarmee de oudste universiteit van Amerika. Alle gebouwen ademen dan ook geschiedenis uit.

Het middelpunt van Harvard University is Harvard Yard, waar een standbeeld van John Harvard staat (niet de stichter van de universiteit, maar wel de eerste weldoener). Studenten die hun zinnen hebben gezet op Harvard staan hier in rij om hun foto te laten nemen en te wrijven over de schoen voor geluk.

De campus van Harvard herbergt ook verschillende mooie musea, zoals ondermeer het Fogg Art Museum. Wij gingen hier een kijkje nemen en waren alvast onder de indruk van de heel mooie collectie van impressionistische schilderijen.

Geen opmerkingen: