vrijdag 23 november 2007

Freedom Trail

Boston is waarschijnlijk de belangrijkste stad in de geschiedenis van de Amerikaanse revolutie. De Boston Tea Party opende hier in 1773 de vijandelijkheden met de Britten toen de Amerikanen enkele scheepsladingen thee in zee gooiden -- de lat lag vroeger wat lager voor rebellie.

Al die geschiedenis is voor de toeristen mooi uitgestippeld via het Freedom Trail. Dat is een rode lijn die letterlijk op de straat is geschilderd, en langs alle belangrijke historische sites loopt. We zagen bijvoorbeeld het huis van Paul Revere, de held die de revolutionaire leiders waarschuwde voor de komst van de Britten, een monument om de slachtoffers van een belangrijke veldslag te herdenken, en de locatie van het Boston Massacre, waar de Britse soldaten schoten op opstandige kolonisten.

Het Freedom Trail is enorm handig: gewoon door de lijn te volgen krijg je een soort gepersonaliseerde gegidste tour door de stad, zonder dat je iemand met een gekleurde paraplu moet volgen. Anderzijds verraad je jezelf onmiddellijk als toerist door zorgvuldig de lijn in het oog te houden met een fototoestel in de hand.

Geen opmerkingen: