zaterdag 15 september 2007

Interpol

Mensen die het kunnen weten, vertellen dat er niets specialers is dan samen met een vol stadion je voetbalploeg toejuichen. Gisteren zijn wij waarschijnlijk zo dicht bij die ervaring gekomen als mogelijk is voor fans van indie rock, bij het optreden van Interpol in Madison Square Garden.

Interpol is de meest authentieke New Yorkse groep van het moment, van hun stijlvolle schoenen tot hun strakke ritmes, en Madison Square Garden is het grote basketbalstadion annex concertzaal waar alleen de allergrootste artiesten optreden. Het was dus een heel speciale avond, zowel voor de groep die zijn grootste concert ooit speelde, als voor het New Yorkse publiek dat de grote doorbraak aan niemand meer gunde dan aan deze lokale favorieten.

De wisselwerking tussen de groep en het publiek was er vanaf het eerste moment: naar schatting 20,000 fans zongen het concert mee van de eerste tot de laatste noot, en dit gaf de groep de energie om strakker te spelen dan ooit. Ze spraken naar gewoonte niet veel, maar hun bedankjes na elk stormachtig applaus klonken gemeend en geƫmotioneerd. Na afloop werd Interpol terecht nog twee keer teruggeroepen voor een bisronde.

De eerste bisronde was het hoogtepunt van het concert met een bijna perfect trio uit de debuutplaat Turn on the Bright Lights: NYC, Stella (etc) en PDA. Wij zaten vrij ver achteraan in de zaal, maar toch hoorden we overal rondom ons gefluit, geklap, gejuich en diverse andere tekenen van enthousiasme. De vraag of Interpol klaar is voor zalen van het kaliber van Madison Square Garden heeft een eenvoudig antwoord: ja.


Interpol -- PDA

Geen opmerkingen: