zondag 16 september 2007

Emmy awards

Zoals de meesten onder jullie wel weten, zijn wij grote fans van Amerikaanse series, zoals Heroes, The Sopranos, Boston Legal, enzovoort. We zaten vanavond dan ook aan de buis gekluisterd voor de jaarlijkse uitreiking van de Emmy Awards -- dit is het equivalent van de Oscars voor tv-series.

Er was dit jaar niet echt een grote winnaar. De grote prijzen werden verdeeld onder verschillende series, maar de belangrijkste prijs (die van beste dramaserie) was toch voor The Sopranos. Dit vonden wij een mooie beloning voor een van onze favoriete series. Jammer genoeg waren er geen prijzen voor James Gandolfini (Tony Soprano) en Edie Falco (Carmela Soprano), maar James Spader (Alan Shore - Boston Legal) en Sally Field (Nora Walker - Sons and Daughters) zijn zeker ook verdiende winnaars. De leukste quote van de avond kwam trouwens van James Spader: "I feel like I just stole a pile of money from the mob" -- waarmee hij dus doelde op de concurrentie met James Gandolfini.

Andere winnaars die in Belgiƫ zeker gekend zijn: Katherine Heigl (Izzie Stevens - Grey's Anatomy), Terry O' Quinn (John Locke - Lost) en Ricky Gervais (Andy Millman - Extras). Tot onze vreugde won ook The Daily Show met Jon Stewart een Emmy. Klik hier voor de volledige lijst met winnaars.

Voor de fashionista's onder ons was de Red Carpet natuurlijk het hoogtepunt: ruim 2 uur lang konden we dankzij de entertainmentzender E! -- stel je hier non-stop uitzendingen van De Rode Loper met Yasmine bij voor -- alle jurken naar hartelust bewonderen, of leuker nog, afkraken. Onze persoonlijke favoriet was Katherine Heigl, hiernaast te bewonderen in een jurk van Zac Posen. Meer foto's vind je hier.

En dan nu, op naar de Oscars ...

6 opmerkingen:

ellen zei

Filip, de Emmy voor James Spader betekent dus wel dat mijn DVD's van Boston Legal plots in waarde zijn gestegen. Extra voorzichtigheid is dus geboden!

Anoniem zei

Gelet op de huidige dollarkoers heb ik daar geen probleem mee.
Het toeval wil dat we nu net begonnen zijn aan een BL marathon. Geweldige reeks...

Anoniem zei

Toch even kort 'disclosen'. Bij het opstarten van de BL reeks bleek dat de eerste DVD niet meer in het toebehorende doosje zat. Aangezien deze collectie kortstondig in het bezit is geweest van een zekere Van den Eynde P. voorzien van trouwgeloften ten aanzien van een zekere Keppens A., wijs ik hier dan ook alle aansprakelijkheid af. Met voorbehoud van alle rechten uiteraard. Tenzij hij nog ergens in jullie DVD-speler zit...

ellen zei

Aangezien dit verborgen gebrek niet bij de levering werd gemeld, ligt de verantwoordelijkheid m.i. volledig bij de bewaarnemer. Met andere woorden, we verwachten de juiste dvd in elk doosje.

Anderzijds is het mogelijk, en zelfs waarschijnlijk, dat de dvd nog in onze dvd-speler zit. In dat geval zullen we met 2 exemplaren van DVD 1 eindigen, neem ik aan.

ellen zei

Correctie op mijn vorige post: ik bedoelde natuurlijk bruiklener ipv bewaarnemer.

Anoniem zei

ik zie dat ge uw juridische kennis van het Belgisch recht nog niet hebt verdrongen... mooi zo.