vrijdag 14 september 2007

Cannoli Eating Contest

Little Italy houdt elk jaar een straatfestival ter ere van San Gennaro, de patroonheilige van Napels. Het trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. De straten zijn gevuld met talrijke kraampjes, en er vinden allerlei activiteiten plaats, zoals ondermeer een hele resem processies. Dit jaar wordt het festival gehouden van 13 tot 23 september.

Vroeger strekte Little Italy zich uit over een groot deel van Manhattan, maar door de opkomst van Chinatown, werd het inmiddels gereduceerd tot één straat, Mulberry Street. Met het feest van San Gennaro wordt de buurt weer beetje in haar oude glorie hersteld. Wij vonden dit feest dan ook de ideale gelegenheid om een bezoekje te brengen aan Little Italy.

Hét evenement vandaag was de jaarlijkse Cannoli Eating Contest. De deelnemers hebben 6 minuten om zoveel mogelijk cannoli's op te eten. Dit is een typisch Italiaans gebakje: een zoet krokant hoorntje gevuld met romige ricottakaas. De huidige wereldkampioen, "Eater X" (met de oranje pet), slaagde erin om zijn titel te verlengen. Hij at 21 stuks op binnen de toegemeten tijd (zijn huidig wereldrecord staat op 26 stuks - hij was dus niet in topvorm vandaag).

Achteraf werd het publiek getrakteerd op de resterende cannoli's. We konden er ook elk één bemachtigen, en het moet gezegd: het zijn verdomd zware gebakjes. Onze cannoli ligt 2 uur later nog steeds op onze maag. We zijn dus blijkbaar geen eating contest material.

Officiële website van competitive eating

2 opmerkingen:

Anoniem zei

als het over eten gaat dan krijgen jullie snel een bladje vol geschreven hee.
groetjes (dt)

Anoniem zei

Jullie zijn ook overal bij he :)
Groot gelijk hoor!
Je broertje