donderdag 30 augustus 2007

Wide Stance

In Amerika is er elke week wel een nieuw schandaal. Deze week is het er een bijzonder sappig, in de favoriete categorie "politici en seks". Larry Craig, een Republikeinse senator uit Idaho, werd betrapt toen hij een oneerbaar voorstel deed aan een undercover politieagent in het toilet van een luchthaven. Extra pijnlijk: de politieagent was een man en Craig is getrouwd, vader van drie kinderen, conservatief én een uitgesproken tegenstander van homorechten.

Alle details van dit verhaal worden natuurlijk breed uitgesmeerd in de media. Dat heeft ons al nuttige inzichten gegeven over de etiquette van seks in openbare toiletten. De signalen gaan van subtiel naar uitgesproken: eerst met de voet tikken, dan je voet bewegen naar de voet van je buur en daarna je hand onder de scheidingswand bewegen. De reconstructie van het incident in de video hieronder maakt een en ander duidelijk.



Een grappig aspect aan alle schandalen is de nieuwe woordenschat. Ten tijde van Clinton en Lewinsky was dat de "blue dress", nu wordt er overal gesproken over de "wide stance". Craig ontkent immers dat hij iets verkeerd heeft gedaan en verklaart het voetcontact doordat hij een "ruime houding" heeft op het toilet. Het zal je wel niet verbazen dat niemand de arme senator gelooft; verschillende van zijn partijgenoten hebben al om zijn ontslag geroepen.

UPDATE: Ondertussen heeft Craig ontslag genomen uit de Senaat.

Geen opmerkingen: