woensdag 29 augustus 2007

Eten met NYU

New York staat bekend als de culinaire hoofdstad van de VS. Je vindt hier veel zeer goede restaurants en nog meer kleine zaken voor een relatief goedkoop avondje uit. Daarnaast zijn er een aantal typische gerechten en snacks: de beroemde pizza met dunne korst, pretzels, hotdogs en bagels.

Een van de voordelen aan studeren in New York is dan ook dat de meeste activiteiten van de universiteit iets met eten te maken hebben: etentjes, recepties en vanmorgen ook een gratis ontbijt om het begin van de lessen te "vieren". In tegenstelling tot wat de clichés over Amerikanen doen vermoeden, was het geen vettige pannenkoek of donut met extra suiker, maar een appel, een bio-yoghurtje, een fruitsapje en een bagel with a schmear.

En natuurlijk was er ook koffie; dat wordt hier immers met sloten tegelijk gedronken. In Manhattan vind je een Starbucks op elke hoek, waar een kleine koffie minstens 20 cl bevat. Het ziet er dus naar uit dat we met een zware cafeïneverslaving zullen terugkeren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hebben jullie ondertussen al winkelkarretjes met bekerhouder gespot? Zeker posten als je die tegenkomt!

Groetjes,

Peter

laurens zei

We hebben al zulke karretjes gezien, maar ze zijn hier nogal streng op fotograferen in winkels. Zodra we in het geniep een foto kunnen nemen, zullen we hem zeker posten.

Unknown zei

Voor mij een venti caffe latte, please! Groeten uit het regerings- en (nog erger) Starbucks-loze België...

laurens zei

Een Starbucks in België zal misschien niet lang meer op zich laten wachten, als die nachtelijke onderhandelingen blijven duren...