zondag 27 april 2008

Potato/potato: Boterhammen

(Onder het motto "You say po-tee-to, I say po-ta-to": kleine verschillen tussen Europa en de VS)

Het is in New York niet eenvoudig om lekkere boterhammen te eten. Eerst en vooral ben je al een tijdje bezig met zoeken naar een gewoon vierkant of rond brood. Bakkerijen zijn er niet, en het brood in de supermarkt is meestal nogal sponzig.

En dan is er het probleem van het beleg. Het lijkt wel alsof Amerikanen altijd hetzelfde eten. Je vindt hier immers nauwelijks slaatjes voor op de boterham; we vonden tot nog toe enkel eiersalade, tonijnsalade, vissalade en zalmsalade. Geen kip curry, préparé, scampi's in looksaus, of garnaalsalade dus, om maar enkele van onze favorieten te noemen. En de slaatjes die je vindt, zijn naar Belgische normen nogal droog; te weinig mayonaise.

Wij vermoeden dat Amerikanen met maar één boterham genoeg hebben, omdat ze hun boterhammen hier zo dik beleggen -- met zeker tien sneetjes kaas of hesp, of een centimeter pindakaas met confituur. Maar voor mensen die hun boterhammen liever wat minder dik smeren, is het zoeken naar wat variatie.

Geen opmerkingen: