maandag 24 maart 2008

Philly Cheesesteak

Om onze trip naar Philadelphia op gepaste wijze af te sluiten, hebben we ons gestort op de locale specialiteit, de Philly Cheesesteak: een broodje volgepropt met fijngesneden stukjes biefstuk, bedekt met kaas, gebakken ui, ketchup en mosterd. Eén brok cholesterol dus.

In Philadelphia is er trouwens een strijd aan de gang om de titel van beste cheesesteak. De twee grote concurrenten zijn Pat's and Geno's Steaks. Ze zijn gelegen tegenover mekaar in de straat, en beiden pretenderen de cheesesteak te hebben uitgevonden. Wij gingen naar Pat's, en we vonden zijn cheesesteak best wel lekker. Toch kregen we enkele uren later wat spijt, want de rest van de dag voelden we ons alsof er een baksteen op onze maag lag. Het zal wel niet aan Pat's gelegen hebben; wellische zijn onze Belgische magen gewoon nog niet genoeg veramerikaniseerd om dit al aan te kunnen.

1 opmerking:

laurens zei

Pat en Geno lijken trouwens ook respectievelijk Democraat en Republikein te zijn. Zo serveert Geno "Freedom Fries" in plaats van "French Fries" (omdat Fransen blijkbaar verraders zijn) en eist hij dat zijn klanten Engels spreken.