donderdag 20 maart 2008

Mijn gemeente is beter dan de uwe

Puurs stuurt zijn kinderen uit: naast een de minister-president (Kris Peeters) hebben we met Annemie Turtelboom nu ook een minister in de federale regering. En vergeet niet dat ook ex-Miss België Dina Tersago een rasechte Puursenaar is. Niet slecht voor een gemeente met nog geen 20.000 inwoners. Zeker als we dit vergelijken met een willekeurige gemeente, laat ons zeggen Meise, dat geen enkele minister telt.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Leve Puurs,een gemeente dat slimme mensen voortbrengt.Ben fier een Puursenaar te zijn.

Anoniem zei

Is Puurs dan een zelfstandige gemeente? Ik heb altijd gedacht dat Puurs afhing van het Groothertogdom Mechelen. My mistake...

Anoniem zei

Natuurlijk is Puurs een zelfstandige gemeente.Puurs,het hart van Klein-Brabant,de streek van den Duvel,de grond die de asperge teelt,het geboortedorp van schrijvers als Richard Dewachter en Bert Peleman.Puurs is een klein dorp,maar groot in daden.

Anoniem zei

Hahaha, geweldig! Maar laat ons redelijk blijven, we mogen de Meisenaars ook niet té hard onderschatten: uiteindelijk heeft een paar jaar geleden de plaatselijke varkensboer het tot burgervader geschopt! (al is de arme man ondertussen alweer naar zijn varkensstal moeten terugkeren)

groetjes en tot binnenkort!
Astrid

Anoniem zei

Hmm.. Je zou toch denken dat dat provincialisme er na zo'n jaartje New York stilaan zou uitgaan.. Niet dus.

PS: het was geen varkensboer maar
een slager annex slotenmaker.

laurens zei

Elke dag doen we moeite om posts vol inzicht en nieuwe informatie te maken, en waarop krijgen we reacties? Schaam jullie, lezers. Schaam jullie.