woensdag 12 maart 2008

Brooklyn Bridge

Ik was er lang te bang voor, maar uiteindelijk zijn we er toch over gewandeld: de Brooklyn Bridge. En het was eigenlijk een van de leukste dingen die we hier al hebben gedaan. Aanvankelijk leek het nog wat te eng -- je loopt immers over houten plankjes en tussen de spleten door zie je onder je de auto's rijden. Maar eenmaal we het uitzicht zagen (foto onder), was alles vergeten. We hebben ook de terugweg afgelegd over de brug, om toch nog maar eens van dat uitzicht te kunnen genieten.

Als je over de brug loopt, kun je ook heel mooi zien hoe zo'n hangbrug eigenlijk in mekaar steekt. Je ziet van dichtbij de dikke kabels van de ophanging en de twee enorme bakstenen pijlers (foto boven). Het viel ons trouwens op hoe dik die kabels wel waren. Gelukkig maar natuurlijk, want die houden uiteindelijk de brug recht.

Het is al bij al een korte wandeling -- zo'n 20 minuten inclusief korte haltes op de uitkijkplatforms -- maar dus zeker de moeite. Mijn broer en Peter zijn dan ook bedankt om mij genoeg moed in te spreken om uiteindelijk de sprong te wagen!

Geen opmerkingen: