dinsdag 12 februari 2008

Het Beste Politieke Team in de Straat

De verkiezingen vallen stilaan in hun definitieve plooi. Vandaag houden Virginia, Maryland en Washington, D.C. hun primaries. Omdat deze twee staten en de hoofdstad allemaal aan de rivier de Potomac liggen, wordt vandaag ook wel de Potomac Primary genoemd. Of de Chesapeake Primary, naar de gelijknamige baai in de buurt. Of de Beltway Primary, naar de ring rond Washington. En tot slot hebben we ook al horen spreken over de Crabcake Primary, naar de lokale specialiteit.

Om onze informatiebronnen wat te diversifiëren, zappen we tussen de drie grote nieuwszenders: CNN, Fox News en MSNBC. Gelukkig worden we overal goed geïnformeerd: de analisten van MSNBC zijn volgens de reclame het Best Political Team in the Business. CNN moet daar niet voor onderdoen, met het Best Political Team on Television. Maar Fox heeft het Best Political Team Ever en wint dus deze categorie. We wachten nu dus alleen nog op een zender met het Beste Politieke Team in de Straat*.

Oh ja, de uitslagen. Obama won in Virginia en D.C.; in Maryland zijn de stembussen nog niet dicht maar Obama zal waarschijnlijk ook winnen.

* Een oud mopje heeft het over vier bakkers in dezelfde straat. De eerste maakt reclame als de beste bakker van de stad, waarop de tweede zichzelf de beste bakker van het land noemt, en de derde de beste bakker van de wereld. De vierde kan ze allemaal overtreffen door zich aan te prijzen als de beste bakker in de straat.

Geen opmerkingen: