zaterdag 12 januari 2008

Arlington Cemetery

Onze trip naar Washington zit er intussen op. De laatste dag brachten we nog een bezoekje aan Arlington Cemetery, een militair kerkhof opgericht tijdens de Burgeroorlog. Meer dan 300,000 mensen liggen hier begraven, burgers en veteranen uit elke oorlog van de Amerikaanse revolutie tot de huidige oorlog in Irak. De ontelbare witte graven maakten op ons een sterke indruk.

Ook John F. Kennedy ligt hier begraven, samen met zijn vrouw en 2 van hun (doodgeboren) kinderen. Een eeuwige vlam waakt bij hun graven. Bobby Kennedy ligt een beetje verder, op een heuveltop met een enkel een wit kruis (foto links). In tegenstelling tot wat wij hadden verwacht, liggen John-John Kennedy en zijn vrouw Carolyn hier niet begraven. Zij werden gecremeerd en uitgestrooid over de zee.

In Arlington Cemetery vind je ook het Graf van de Onbekende Soldaat (foto rechts), dat continu wordt bewaakt door het Amerikaanse leger -- en elk uur vindt er een bijzondere ceremonie plaats voor de aflossing van de wacht. Hier ligt telkens een onbekende soldaat begraven van de beide wereldoorlogen en van de Korea-oorlog. Aanvankelijk was er ook een graf voor een onbekende soldaat uit de Vietnamoorlog, maar in 1998 werd deze door de nieuwe DNA-technieken geïdentificeerd als Michael J. Blassie. Zijn familie koos vervolgens om hem bij hen in de buurt te laten begraven. Er werd geen nieuwe onbekende soldaat begraven voor de Vietnamoorlog.

Geen opmerkingen: