donderdag 13 december 2007

Nieuwe Muziek Update

The Wrong Trousers is een trio uit een middelbare school in Californië, die popmuziek maken met mandoline, contrabas en harp -- een ongewone combinatie, maar enorm aanstekelijk:

Bekijk zeker hun MySpace voor hun eigen liedjes, die ook de moeite zijn. Hier staat nog een filmpje van een ander optreden, met onder andere een schitterende cover van Peach, Plum, Pear van Joanna Newsom.

The Teenagers zijn dan weer drie Fransen die alle clichés over Fransen proberen te bevestigen met hun muziek: een beetje electronica, bijzonder cool en met een vreselijk accent in het Engels. Hun nieuwe single (video) is een ode aan Scarlett Johansson; ook leuk is Homecoming (video), een soort update van Tell Me More uit Grease (opgelet: bevat vuile woorden).

Een laatste tip is Girl Talk. Hij maakt mash-ups, maar in plaats van twee liedjes door elkaar te mengen, zijn het er eerder een stuk of twintig. Onder de samples herkende ik onder andere The Beatles, Jefferson Airplane, Elton John en Neutral Milk Hotel, maar er is nog veel en veel meer. Het strafste is dat het bijna nergens klinkt als een mash-up, maar vloeit alsof het zo werd gecomponeerd.

Heeft er nog iemand tips?

Geen opmerkingen: