vrijdag 30 november 2007

Evacuatie

Deze ochtend heeft er in onze straat een elektrische brand gewoed in een mangat. Hoewel de brand intussen geblust is, heeft deze zoveel schade veroorzaakt aan de leidingen dat enkele gebouwen zonder elektriciteit zitten, waaronder ook ons appartementsgebouw. Om vier uur deze namiddag werden we geƫvacueerd omdat het te gevaarlijk zou zijn om zonder verwarming en elektriciteit in het gebouw te blijven.

Maar niet getreurd: we zitten niet dakloos op straat rond te zwerven. Momenteel zitten we in onze rechtsfaculteit te wachten op nieuws. Con Edison, de lokale Electrabel, is namelijk bezig om een noodgenerator aan te sluiten zodat ons gebouw snel opnieuw stroom heeft tot de leidingen zijn hersteld. Mocht dit niet lukken, worden we ondergebracht in het sportcentrum van NYU waar 250 bedden worden voorzien. Hopelijk komt het natuurlijk niet zo ver ...

In ieder geval levert het wel spannende momenten op en er staan hier heel wat filmploegen opgesteld, waaronder ABC Eyewitness News. Hier lees je ook een artikel over onze ramp.

Later meer nieuws.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het jaar NY gaat er eentje zijn om niet te vergeten...