zondag 2 september 2007

Williamsburg

New York bestaat uit vijf boroughs of districten, die elk uit een eiland of schiereiland bestaan: Queens, Brooklyn, the Bronx, Staten Island en natuurlijk Manhattan. Van die vijf is Manhattan veruit de bekendste, en het is dan ook hét centrum van de stad.

Maar ook Brooklyn wordt meer en meer geapprecieerd door de New Yorkers, die op grote schaal de hoge huurprijzen van Manhattan willen ontvluchten. Tegenwoordig vind je enkele van de leukste buurten van New York in Brooklyn.

De hipste buurt van Brooklyn -- volgens sommigen zelfs van heel New York -- is Williamsburg. We gingen er vanmiddag eens naartoe, en het lijkt inderdaad een beetje op een soort getto voor hipsters. Op elke straathoek zie je wel een lounge-café, een vintage klerenwinkel of een gespecialiseerde platenzaak. Zoals je op de foto ziet, is het er ook behoorlijk rustig -- geen wolkenkrabbers of druk verkeer -- terwijl je met de metro op een kwartiertje in Manhattan bent. We begrijpen dus heel goed de populariteit van deze buurt.

Als we nog een reden nodig zouden hebben om terug te keren naar Billyburg, zoals de locals het noemen, moeten we gewoon denken aan de Alligator Lounge, waar je gratis pizza krijgt bij je drankje. Nee, echt: je bestelt een drankje en je krijgt een hele pizza, recht uit de houtskooloven. Gratis!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

de prijs van een pintje zal er wel naar zijn als ge er ne pizza bijkrijgt. maar ja als ge naar New York gaat dan moogt ge niet kijken op ne frank (cent).
groetjes, mama en papa

ellen zei

Wel, een stella kostte 5 dollar (+1 dollar fooi). Dit is in totaal 4,40 euro. Maar hiervoor kreeg je wel een 'pint', wat bijna een halve liter is. Valt dus nog goed mee, zeker voor New York!