woensdag 14 mei 2008

Commencement


Vandaag hadden we onze commencement, de afstudeerceremonie voor alle NYU-studenten. Omdat we met zovelen waren, had de universiteit Yankee Stadium afgehuurd voor de festiviteiten. Het stadion met meer dan 50,000 plaatsen zat niet vol, maar er waren toch verschillende duizenden studenten en een veelvoud daarvan aan familie en vrienden.

De ceremonie was heel Amerikaans, met veel toeters en bellen. Zo was er een fanfare van doedelzakspelers, het volkslied werd gezongen door enkele studenten van de kunstschool, en er was een parade van proffen. Het leukste was natuurlijk de toga met een hoedje zoals Adhemar uit Nero. Elke faculteit heeft zijn eigen ontwerp, zodat je meteen kan herkennen wie waar thuishoort. En het moet gezegd, de onze waren bijzonder stijlvol. Zoals je op de foto kan zien, waren de rechtentoga's volledig paars, afgezet met zwart fluweel, met ook nog een soort van cape van paars fluweel. Bovendien waren onze hoedjes achthoekig, in plaats van de gewone vierkante die je op tv ziet. De kandidatuurstudenten vielen op door hun gewone effen paarse toga's zonder cape. Het enige nadeel aan onze flashy toga's was dat het veel te warm was in het stadion. De zon werd aangetrokken door al dat zwart fluweel, en nu lopen we dus rond met een verbrand gezicht en verbrande handen. Maar je moet er natuurlijk iets voor over hebben om de stijlvolste te zijn.

Verder was de ceremonie best wel interessant, met een aantal leuke speeches. Maar het was vooral een van de eredoctoraten die onze aandacht trok: Michael J. Fox werd in de bloemetjes gezet door de kunstafdeling, niet alleen omwille van zijn carrière als acteur, maar vooral omwille van al zijn inspanningen rond de ziekte van Parkinson. Hij werd dan ook beloond met heel wat applaus van de studenten.

Geen opmerkingen: