vrijdag 18 april 2008

Baseball

Je hebt hier in NY heel wat gelegenheid om allerlei sportwedstrijden te bekijken. Zo zijn we al een paar keer naar een basketbalwedstrijd van de New York Knicks gaan kijken. Intussen is het gewone basketbalseizoen jammer genoeg voorbij. Er zijn nog wel de play-offs, maar daarvoor waren de Knicks niet goed genoeg. Gelukkig is er nu baseball in de plaats; het seizoen begon een paar weken geleden. New York heeft 2 baseballploegen in de hoogste competitie, de Yankees en de Mets, en er zijn meer dan genoeg wedstrijden om naartoe te gaan.

Wij gingen gisteren naar Shea Stadium in Queens, waar The Beatles nog hebben opgetreden, om de Mets eens aan het werk te zien. Het stadium was schitterend, de sfeer zat meteen goed, er was volop eten, maar aanvankelijk was het niet zo makkelijk om in de wedstrijd te geraken. In tegenstelling tot wat wij dachten, is er namelijk niet zo veel actie in een baseballwedstrijd. We hebben tijdens de hele match, die meer dan 3 uur duurde, bijvoorbeeld maar 1 homerun meegemaakt. Het overgrote deel van de tijd was ofwel de bal niet goed gegooid door de pitcher, ofwel sloeg de batter ernaast. Er werd dus amper op de bal geklopt, en er werd dan ook amper gelopen tussen de bases. Wij hebben trouwens nog steeds niet door hoe wordt beslist of de pitcher een slechte bal gooide. Achteraf bleek wel dat deze wedstrijd een uitzonderlijk saaie was, dus misschien is het normaal iets actiever.

In elk geval vinden wij het een vreemde sport voor Amerikanen; we hadden gedacht dat ze toch iets meer actie zouden willen. De entertainment tussen de innings door was weer wel zeer Amerikaans. Het publiek mocht liedjes meezingen, er waren allerlei wedstrijdjes, er werden gratis T-shirts in het publiek geschoten, en natuurlijk was er de mascotte Mr. Met (foto rechts).

Geen opmerkingen: