woensdag 6 februari 2008

St. Paul's Chapel


Regelmatig wandelen we eens langs Ground Zero om te kijken hoe daar het met de werken staat. Langzaam maar zeker komt er wat vooruitgang te zien in de bouw van de Freedom Tower. Zo zie je stilaan wat van het stalen geraamte zichtbaar worden boven de grond. We zullen de toren zeker niet afgewerkt zien -- dat zal maar in 2010 zijn -- maar we vinden het niettemin leuk om de toren alvast een klein beetje te zien verschijnen.

Toen we hier vorige week waren, namen we ook een een kijkje in de vlak ernaast gelegen St. Paul's Chapel (foto). Na de aanslagen werd deze kerk gebruikt om de reddingswerkers op te vangen. Maandenlang stonden honderden vrijwilligers er paraat om voor hen te koken, bedden te maken, en bijstand te geven. Hier kun je wat foto's bekijken van de kerk op 11 september 2001.

Vandaag vind je in de kerk nog veel herinneringen en gedenkplaten aan 9/11 en er komen dan ook veel toeristen op af. Verder spreekt deze kerk ook enorm tot de verbeeling omdat het de ramp doorstond zonder dat ook maar één venster was gebroken, hoewel de zeven ingestorte gebouwen vlakbij stonden en gebouwen tot twee blokken verder schade ondervonden.

Geen opmerkingen: