maandag 25 februari 2008

Oscars

Deze avond was het de uitreiking van de Oscars. Wij waren bijzonder blij dat we eens niet de hele nacht moesten opblijven om de winnaars te kennen. En dat we de mogelijkheid hadden alle films op voorhand te bekijken -- in België moeten er vele immers nog uitkomen.

Om ons ten volle voor te bereiden hebben we dan ook niet minder dan 4 van de 5 genomineerden voor beste film bekeken. Jammer genoeg hebben we niet de tijd gehad om No Country for Old Men te gaan zien -- en bleek dat nu net niet de winnaar van de avond te zijn met winst als beste film, beste mannelijke bijrol voor Javier Bardem, en voor de Coen broers voor beste script en regie.

We waren in elk geval blij met de winst van Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood) en Tilda Swinton (Michael Clayton), onze persoonlijke favorieten voor beste mannelijke hoofdrol en beste vrouwelijke bijrol. We vonden het wel spijtig dat Atonement geen grote prijzen in de wacht heeft kunnen slepen. Deze film verdiende echt wel meer dan enkel een prijs voor originele muziek. Wij denken bijvoorbeeld aan beste cinematografie en beste script.

Het belangrijkste van de avond was natuurlijk de parade van de sterren. Wij zagen vooral veel rood en zwart, en het waren eerder eenvoudige ontwerpen die dit jaar de Rode Loper sierden. Onze persoonlijke favoriet was Jennifer Garner (foto rechts). En ook België was een klein beetje winnaar deze avond. Cate Blanchett schitterde namelijk in deze prachtige jurk van Dries Van Noten (foto boven).

Geen opmerkingen: