vrijdag 8 februari 2008

Lexington Candy Shop


Tijdens een wandeling door de Upper East Side kwamen we toevallig terecht in de Lexington Candy Shop, een authentieke diner waar het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. Dat is eigenlijk ook het geval: de diner werd opgericht in 1925 en wordt al 3 generaties uitgebaat door dezelfde familie. Het interieur is nauwelijks veranderd sinds de jaren 1940 en op de muur kun je nog een origineel menu zien hangen, met grotendeels dezelfde gerechten als nu, maar jammer genoeg niet meer aan dezelfde prijzen -- 15 cent voor een glas melk, 45 cent voor een omelet, enzovoort.

Vooral de manier waarop ze hun frisdranken maken, spreekt enorm tot de verbeelding. Geen flesjes cola hier, maar wel een originele soda fountain uit 1948 waarmee je handgemaakte frisdrank krijgt. De serveerster spuit eerst wat huisgemaakte siroop in een glas waarna ze het verder vult met soda -- lekker!

Wij waren trouwens niet de enigen die onder de indruk waren van deze schattige diner. Foto's aan de muur tonen de vele celebrity's die hier al over de vloer kwamen. Zo kwamen Bill Clinton, Paul McCartney en Uma Thurman hier al een huisgemaakte cola drinken.

Foto van the Bridge and Tunnel Club

Geen opmerkingen: