zaterdag 2 februari 2008

Groundhog Day

Iedereen heeft wel de film Groundhog Day met Bill Murray gezien. Vandaag was het in de VS echt zover. We zaten natuurlijk niet vast in een tijdlus, maar er was wel het spektakel rond de bosmarmot die het weer voorspelt. Elk jaar op 2 februari -- Groundhog Day -- zakken tienduizenden Amerikanen af naar Punxsutawney in Pennsylvania om daar de bosmarmot Phil het weer te zien voorspellen. De traditie wil dat als de marmot zijn schaduw ziet, hij terugkeert naar zijn hol omdat hij dit als een teken ziet dat de winter nog niet voorbij is. Ziet hij geen schaduw, dan zal de lengte vroeg komen dat jaar.

Dit jaar zag Punxsutawney Phil zijn schaduw, wat dus zou betekenen dat er nog 6 weken winter zit aan te komen. Hier zie je Phil in actie:



Gelukkig hebben wij in New York onze eigen bosmarmot -- Staten Island Chuck. En Chuck voorspelde deze ochtend vroeg dat we een vroege lente zullen krijgen. Wij zijn er alvast gerust in. Onze groundhog zou immers al in 80% van de gevallen de juiste voorspelling hebben gemaakt. Toch blijft zijn rivaal Punxsutawney Phil het populairst, ondanks zijn slechtere track record, vooral omdat de film met Bill Murray zich daar afspeelde.

Geen opmerkingen: