zondag 17 februari 2008

Brunch

In bijna alle restaurants in New York kan je op zaterdag en zondag gaan brunchen. Je kan dan kiezen tussen allerlei speciale eigerechten, van een traditioneel Engels ontbijt tot verfijnde bereidingen met zalm of tilapia. De zoetekauwen onder ons kunnen zich helemaal laten gaan met pannenkoeken of French toast (verloren brood). Naast koffie, met gratis refills, drink je hierbij ook een cocktail zoals een Bloody Mary of een Mimosa.

Wij gingen deze middag Deborah uitproberen bij ons in de buurt, waar we echt hebben gesmuld van onze Eggs Rancheros (traditioneel Mexicaans ontbijt) en gerookte zalm met spinazie en gepocheerde eieren. Een aanrader voor iedereen die in het weekend in de stad is.

In tegenstelling tot andere plaatsen in de stad heerste hier ook een min of meer relaxte sfeer. Brunchen is namelijk erg populair in New York en meestal heerst er een drukte van jewelste. De restaurants zitten elk weekend helemaal vol en zonder reservatie moet je vaak tot een uur aanschuiven -- als je al een tafeltje kunt krijgen. Reserveren doe je best enkele dagen op voorhand, want er is al snel niets meer vrij. En vaak moet je zelfs met een reservatie tot een half uur wachten op een tafeltje. Dit maakten we vorige keer mee bij Jane's, een van de populairste brunchrestaurants van de stad. Daar staan de mensen elke week tot op de straat geduldig te wachten op een plaatsje.

Geen opmerkingen: