zaterdag 8 december 2007

Kerstsfeer: Saks Fifth Avenue

Zoals we eerder berichtten, maken de grote winkels in Manhatten serieus werk van hun kerstversiering. De uitstalramen zijn zelfs zulke mooie kersttaferelen dat mensen staan aan te schuiven in een rij langs de gevel (speciaal afgezet met fluwelen lint) om ze van dichtbij te kunnen bewonderen. Holiday window shopping is dan ook een van dé winterse attracties in New York.

Op de foto's hierboven zie je enkele uitstalramen van Saks Fith Avenue -- een van de chiquere shoppingcentra van de stad waar je onder andere designerkleding vindt, en waar dus ook veel celebrities te vinden zijn. Saks Fifth Avenue is bijvoorbeeld de plaats waar Winona Ryder een paar jaar geleden werd betrapt op winkeldiefstal. Op hun website kun je doorklikken naar een filmpje van de openingsceremonie van hun Holiday Windows (uiteraard kwam er weer een hele show bij te pas).

Dit jaar koos Saks als thema voor hun kersversiering voor Snowpeople, een kinderboek geschreven door de gebroeders Zeeb. Elk uitstalraam van de winkel beeldt een van scènes uit het boek driedimensionaal én met bewegende figuurtjes uit.

Geen opmerkingen: