zaterdag 15 december 2007

Hillary en Obama

Nu de presidentsverkiezingen steeds dichterbij komen -- de voorverkiezing in Iowa vindt plaats op 3 januari -- wordt de campagne steeds spannender, en ook bitsiger. Bij de Democraten gaat het vooral tussen Hillary Clinton en Barack Obama. Hillary speelt vooral haar ervaring als first lady uit, terwijl Obama benadrukt dat hij verandering gaat brengen.

Op een debat in Iowa deze week kreeg Obama de vraag hoe hij verandering gaat brengen terwijl veel van zijn adviseurs nog voor president Clinton hebben gewerkt:

Moderator: Senator Obama, (...) Hoe kunt u op zoveel adviseurs van Clinton vertrouwen en toch de breuk met het verleden die u belooft bewerkstelligen?
(Obama stamelt wat, terwijl iedereen lacht om de vraag)
Hillary: Dat wil ik wel eens horen!
Obama: Wel, Hillary, ik kijk ernaar uit dat jij me ook gaat adviseren.

Dit fragmentje krijgt al de hele week veel aandacht, in de eerste plaats omdat het zo'n mooie repliek is, maar ook omdat het aantoont dat het momentum in de campagne aan het keren is. Tot voor kort was Hillary Clinton immers zo goed als zeker van de Democratische nominatie, maar de laatste weken wordt ze alsmaar vaker als overdreven arrogant gezien. Obama heeft daarentegen de wind in de zeilen, en zijn zelfvertrouwen groeit zienderogen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed zo Obama doe zo voort.Wij in Puurs zouden zeker op je stemmen als we konden.Waren we tenminste zeker dat we aan een regering geraakten.