maandag 17 december 2007

Examens

De voorbije week hebben we geen lessen gehad en hebben we ons volop kunnen bezighouden met de voorbereiding van onze examens. Een blokperiode van iets meer dan een week lijkt misschien wat kort vergeleken met die in Leuven, maar wij mochten al van geluk spreken dat we überhaupt een blok hadden. NYU kent namelijk geen officiële blokperiode. Vrijdag 7 december was de laatste dag les, en de examenperiode begon meteen de daaropvolgende maandag. Als je een beetje pech had, kon je dus al meteen examen hebben. Het nadeel aan onze examenregeling is wel dat we nu 3 examens hebben op 4 dagen. Gelukkig zijn al ons examens open boek, zodat er toch niet veel meer na te kijken valt op het laatste moment.

Er zijn trouwens nog meer verschillen dan alleen de korte blok. Ook de manier van examineren verschilt enorm. Zo moeten alle examens verplicht op een laptop worden gemaakt en moet je het examen eerst downloaden via een speciaal wachtwoord dat je krijgt van de opzichter. Examens kunnen secure zijn (dit betekent dat je geen toegang hebt tot je harde schijf of internet, maar dat je vastzit in het speciale Examsoft programma) of nonsecure (toegang tot alles).

Het grootste verschil zit misschien wel in het feit dat je ook take-home exams hebt. Ons examen van morgen is er zo eentje. Morgenvroeg om 9u30 mogen we de vragen thuis downloaden via het internet, vanaf dan begint de klok te lopen, en vijf uur later moeten we de antwoorden uploaden op een speciale site.

Hoewel er duidelijk voordelen zijn aan het laptopsysteem (geen nood meer aan tipp-ex of tintenkillers), zorgt dit toch ook voor extra stress. Wat als mijn computer crasht, wat als er problemen zijn bij het uploaden van het examen? Hopelijk verloopt bij ons morgen alles naar wens ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Véél succes met de examens.Groetjes mama